kahoona

Jag lever!

Kategori: Allmänt

Hello folks, jag lever faktiskt, även om det inte märks på bloggen. Men jag ska skylla på mitt internet, så det så!

ITALIA

Kategori: Allmänt

Dålig utsikt eller? Så skulle mitt inlägg börjat ifall det gick att ladda upp bilder, men nej, så bra ska vi inte ha det.

Har sovit i en otroligt obekväm säng, och väntar på de vuxna som skulle köpa bröd. Sen blir det frukost, och sen lär vi väl dra ut. Är ju helt otroligt seg, men det är skönt!

Imorgon ska jag testa mina nya bebisar, då det snöade två dec igår och jag vill inte köra GS i löst. Eller, har fått det rådet, hehe.

Hälsningar från Livigno!

Kategori: Allmänt

Hejhej, har skitdåligt men trådlöst internet som rycker till och funkar ibland, gött det!

uppdateringsfrekvensen is too damn high!

Kategori: Allmänt

HIDDEN LINES CHAPTER II&III

Kategori: KITE

 EPIC STUFF
 
 http://vimeo.com/56015501
 
Går ej att lägga in pga rättigheter, men IN OCH KOLLA FOLKS!

Crazy catlady

Kategori: Allmänt

Dagen har bjudit på besök i en shoppinggalleria, 2,5 ggr så stor som marieberg (200 affärer, vi fikade typ mest) och sen inte mycket mer. Utgång med grisen. Och typ selfies, som jag inte kan ta. Men bjuder på lite crazy catlady!

Full fart!

Kategori: Allmänt

Tjoho, nu är jag i Polen, eller aa, sen igår då!
I fredags hann jag fika med en kompis, åka med till Karlskrona och så vidare, och igår dikade jag och bakade lussebullar, och jag vet inte vad!
Fick se mina nya leksaker också, men mer om dem sen!

Jag lever i alla fall, och hade sällskap av en liten gris i soffan igår:

Lovlovlov

Kategori: Allmänt

Om några timmar är det officiellt jullov!
Och så säger vi inte till någon att min hjärna tog lov för typ 8 dagar sen, nej nej!

that is called NA-SPRINT

Kategori: Allmänt

Det känns inte alls som om det var fett länge sen jag skrev, fast det var ju det. 
Har ju kanske inte så mycket inspiration. Haft mycket med föreningsarbete, och är allmänt trött efter hela terminen. Lärarna planerade lite smått konstigt med att ha MASSA uppgifter till sista veckan. Visserligen blev jag klar i helgen, men jag måste skriva ut engelskan imorgon i skolan, då jag har den på den inloggningen, och engelskalektionen är liksom först på morgonen, kl 8.00 och det är då biblioteket öppnar. Ooops.
 
Annars då? Har kollat på Avengers med Rebecca (femte gången, jajamän), och typ inte gjort mycket mer idag. I skolan var vi helt otroligt oproduktiva, på franskan hade vi tävling, likaså på kemin, på biologin skulle vi göra samma som på kemin (förklara begrepp men fick inte använda vissa ord) fast utan att tävla, på svenskan hade vi julkryss typ, och på idrotten gjorde vi massa olika saker.
 Fast, vi var ändå lite produktiva på biologin, hittade asbra låtar ju!
 

Dec. 14, 2012

Kategori: Allmänt

Asso kom igen?
Skrev värsta inlägget förut, så na kom det inte upp?

Jaja, tre GS-pass avklarade, längtar dock efter att åka på mina nya skidor...
Körde den traditionella pizzakvällen med klubben, men skippade snöbollskriget och rampflummet, och gick hem istället, och läste ut svenskaboken;)

Sälenjao

Kategori: Allmänt

Omg, en vecka?

Kategori: Allmänt

Alltså, det har gått sex dagar sen min senaste uppdatering. Jag vet inte hur det har gått till, men det är väl så att det är mycket med allt nu. Avslutning med tjejerna imorgon, för tidigt prov (ska bort på fredag och kan inte göra det då), 4 inlämningsuppgifter, distriktsläger i helgen, avslutning med gymnastiken i allmänhet, återbesök hos rehab, julklappar, you name it. 
 
Jag är sämst på fysik, och ska ha prov imorgon, kul.

snökaos

Kategori: Allmänt

En sak som jag har tänkt på... Varför gapar media år in och år ut om snökaos? Vi bor ju i Sverige, ett land som det brukar snöa i. Och då tycker man till exempel att kollektivtrafiken borde vara beredd på att det snöar (man kan ändra tidtabellerna ännu mer eftersom inget kommer i tid t.ex). Eller röja centrum åtmistone? Jag såg liksom en buss fastna totalt på väg hem idag, den var proppfylld och rörde sig inte en centimeter pga att hjulen inte fick något fäste. Seriöst, vad är det för något liksom?
 
Och, ja, jag fattar att dte inte är så enkelt som det låter. Och jag tycker inte heller om att det blåser så in i helvete mycket, och det måste vara jättesvårt att få bort snön när det bara vräker ned. Men ändå. Borde vi nte ha vant oss? Tågresenärerna har nog vant sig vid dålig service i alla fall.

den oengagerade generationen

Kategori: Allmänt

Jag blir så otroligt trött på folk ibland. 
Det finns så många som tror att allt bara blir serverat på ett jävla silverfat. Det skulle det kunna vara, om du kunde lyfta på arslet och hämta silverfatet några steg bort.
 
Något som har tagit upp en stor del av min fritid är vårt skol-IF. Jag skulle vilja beskriva föreningen, och främst styrelsen som en dysfunktionell familj. På grund av den nu förhindrade nedläggningen av Rudbecksskolan har föreningsverksamheten inte kunnat blomstra direkt, om man säger så. Stjärnparaden har klarat sig bra, då Karro delvis fick komma in, men vårt IF kunde ju inte fungera, då reglerna lyder enligt följande: endast elever från samma skola får vara med (under skol-SM då). 
 
Knappt några medlemmar= inga evenemang=inget intresse=inga intäckter= inga evenemang. Ni förstår att det blir ett paradoxalt läge va? Utan en fungerande ekonomi kommer man ingenstans. Gör man inget tjänar man inga pengar. 
 
Och där kom jag och flera nya medlemmar av styrelsen in. Med över tjugo personer i rummet fick ordföranden tigga om att någon skulle visa lite intresse för styrelsen, det var pinsamt. Jag brukar fylla i LOK-stöd, då jag redan är ledare, så att jag kände liksom: äh, det blir skitbra, jag vet hur man gör sen är det bara skriva totalt antal på datorn. Och så fick jag posten stödansvarig. En helt ny styrelse bildades, och vi kom till punkten: vi måste få in pengar till vår verksamhet. Att söka sponsorer är inte det lättaste i en lågkonjunktur (det är väl inte högkonjunktur nu liksom, eller har jag missat något?), men vi försökte. Efter flera avslag från personer jag har frågat, ex.vis affärer och mammas jobb, försökte vi få inventeringstider. När vi meddelade de aktiva om hur mycket vi skulle tjäna på en kväll fick jag som svar:
-Kan man inte bara betala de 300 kronorna och slippa arbeta? 
 
Tja, det står en massa om det där, som ni kan läsa om själva någon annanstans, men föreningar ska finansiera sig själva då de inte betalar skatt så att det där med att bara betala är känsligt. Det som störde mig var sättet människan sa det på. Kollade knappt ens upp från sin iPad. Vad fan är det för attityd? Du är medlem i en förening, där vi lägger ner tid och energi på att du ska åka på SM, och du kan inte tänka dig att spendera 4 timmar på lite arbete?
 
Det är något med oss ungdomar. Eldsjälar är inte självklara, så som Willy Berggren skrev i sin krönika. Men varför ska folk som faktiskt är drivna inte få tillbaka något på något plan? Lite respons liksom?
 
Om vi går tillbaka till ekonomifrågan. Vi (jag och en bekant på SISU) lyckades jobba fram ett Idrottslyftsprojekt, som inte kan beskrivas som något annat än en WIN-WIN-situation. Kan inte avslöja så jättemycket om det på bloggen, men det är så himla bra. Det enda som krävs i nuläget är fyra personer som kan lägga ner 90 minuter av sin tid i veckan för arbete. Eller två som är beredda att ta tre timmar av sin tid, vilket som. En viss ersättning är möjlig också. Men nej. Inte en enda person har hört av sig. Noll respons (okej, två kommentarer om att det verkar vara bra, men dessa två personer sitter i samma båt som mig).
 
Jag kan inte ställa upp på tre timmar i veckan. Jag ska träna minst fyra (10+ timmar) gånger i veckan nästa termin, och ha fyra timmar barnträning, exklusive administration (ibland upp mot 3 timmar i veckan, kommer bli mer nästa år) och resetid. Samtidigt går jag natur, som i mitt fall är ett språkintegrerat program, det vill säga: på engelska. Har hittills inte fått lägre betyg än B och tänker behålla det så. Jag hinner inte. Men jag kunde ändå fixa det här, och jag kan absolut rycka in som suppleant, eller hjälpa med planering. 
 
Trots detta är det så svårt att hoppa av hela allt, om man börjar med något känns det som att man ska slutföra det. Som en slalomtävling. Att åka ur suger ju.
 
Men...Jag fattar verkligen inte. Är det så svårt att engagera sig lite? 
Blir så trött på det här. Kanske är det ändå bäst att vara helt egoistisk, inte se förbi sin egna nästipp och bara köra på?
 
Fast... Skulle våra tränare inte egagerat sig, så skulle ingen av oss idrottare vara där vi är idag. Motionär eller elit. Din träning har krävt brinnande engagemang, kan man inte ge tillbaka lite? Jag kräver inte att du fixar matar andra med silversked, men du kan väl
Nä, fan vad trött man kan bli.
 

blouggfrei helg

Kategori: Allmänt

Jo... Jag skrev värst inlägget i lördags, som kommer upp snart. Men jag kunde inte riktigt få mig att publicera det hela, så att aa...