kahoona

Och jag har hittat min nya favoritblogg

Kategori: Allmänt

JAAA! Jag jublar lite inombords. Har hittat min nya favoritblogg, för tillfället. Har länkat Jonas Colting förr, inte minst idag, men nu, ett x antal inlägg senare har jag insett att det är min nya favvo.
 
Välskriven, underhållande, med åsikter och utan allt jävla bild-i-varje-inlägg-tjafs. Bilder är fina, men jag har letat efter innehåll ganska länge. Visst skriver Lina Björkskog och Martina bra, men jag vill ha mer uppdatering, och nu blir Den Nakna Sanningen en liten guldgruva.
 
Och därefter kommer jag att spy på åsikter om kost, träningsformer och allt annat, men jag kan underhålla mig ett tag. 
 
Fast jag vill redan kräkas på kostdebatten. Jag kanske vill äta min skål med glass utan att läsa om att socker är knark? Nu så äter jag inte glass i detta ögonblicket, men jag skulle inte tacka nej. Och sen, på grund av media så skulle jag faktiskt få dåligt samvete. Bara en liten stund, men ändå.
 
Och nu är jag inte rolig, det är jag medveten om, därför delar jag kröninkan här:

”För den tillfällige motionären så är löpning ett nödvändigt ont i syfte att tappa några kilo och stävja kroppens förfall. Ont ska med ont fördrivas, helt enkelt!

För oss som springer av hävd och gammal vana, så är löpningens bakomliggande orsaker avsevärt mer nyanserade än så. Även om de flesta löpare hyser någon form av hatkärlek till sin motion så mår vi i grunden helt enkelt bra av den.

Således är löpningen, både för den vana och den tillfällige löparen, tillfredsställande, stimulerande, karaktärsdanande och jagförstärkande!

Vad löpningen däremot inte är, är rolig! Inte heller har man kul när man springer. Jag har ännu att möta en skrattande löpare. Jag har ännu att uppleva ett träningspass som känns som en förfest. Jag har ännu att förväxla min löpande omgivning med Liseberg eller Gröna Lund. Det är helt enkelt inte vad löpning är! Att springa är och ska inte vara som att titta på Pang i bygget, ackompanjerat av muntra fnissningar. Ändå är det just så som träning i allmänhet, och löpning i synnerhet, beskrivs av media och käcka förstå-sig-påare; ”löpning ska vara roligt!”

Vilken illusion! Tala om falska föresatser! Och hur många besvikna motionärer finns det inte därute som med clownnäsa och partyhatt snörat på sig skorna, bara för att upptäcka att löpträningen minsann inte var den sortens fest de trodde sig vara bjudna till.

Begrepp som ”kul” och ”roligt” är några av vår tids mest missbrukade. Det hänger naturligtvis ihop med vår fixering vid lust och upplevelse. Vi är livrädda för att ha tråkigt. Och vi lever i de snabba kickarnas tidevarv så vi vill ha vår belöning och vi vill ha den nu! Allt ska vara roligt, gott och kul hela tiden.

Räcker det inte att löpningen har så många andra kvaliteter? Räcker det inte att löpningen tillfredsställer oss på så många andra plan? Räcker det inte att löpningen gör oss till bättre och friskare människor?

När jag springer så gör jag det för att bli tröttare och lyckligare, men knappast mer road. Måste allt vara så förbannat roligt hela tiden?”

Länk till orginalinlägget: http://coltingblogg.com/2012/11/22/maste-allt-vara-sa-forbannat-roligt-hela-tiden-min-senaste-rw-kronika/

 

klokt skrivet

Kategori: Allmänt

Hittade en riktigt bra, välskriven text med lite kontrast mot alla superdeff-hälso-jag vet inte vad-bloggar. Här hittar ni den.
 
Nu ska jag inte vara den som är den. Crossfit ska jag testa själv nu i december, och ser fram emot det sjukt mycket. Varför jag tycker texten är bra är att den ifrågasätter våran hälsosyn. Och där drar jag paralleller till vad Egoina skrev för några dagar sedan. Det kan inte ha undgått någon att vi lever i ett utseendefixerat samhälle. Nu är den stora trenden HÄLSA, men allt handlar ju förfan fortfarande om yta. På riktigt. Alla LCHF:are vars största framgång när det gäller hälsa är att vara smala. Och deffade. Det handlar fortfarande om vikt för de flesta, jag fattar inte. 
 
Och jag blir också påverkad, såklart, men jag förstår inte varför alla ska dölja sina avsikter bakom massa fancy namn... Och jag syftar på hälsotidningarna mest då. Må bra, visst, gör det när du har fått en perfekt kropp och ätit din svindyra choklad, och konstiga supernyttiga bär, så ska vi komma med nya studier och säga att det finns nya skönhetsideal så ska du få träna om dig. Och igen. Och igen. Yes. Roligt.

HIPSTER

Kategori: Allmänt

Orkade inte peta in linserna i ögonen imorse, så att jag har gått runt som en jävla hipster hela dagen i mina glasögon. Och nej, det är inte fel att vara hipster, det bara blev en sån formulering.
Och så här ser de ut, därav HIPSTERRRR-grejen...
Och jag orkar /vill /kan inte ta kort på mig själv, synd för er.
 
Och sen i och med att jag inte har några linser har jag liksom inte vaknat på hela dagen. 
Tjihoo!

Sämst

Kategori: Allmänt

Sa ju att gårdagen var sämst.

Min buss kom aldrig, så att jag skulle springa bort till en busshållplats med en annan linje, hörlurarna fastnar i jackan och pang- mobilen flyger åt helvete och studsar på asfalten.
Jag springer på darriga ben och tar upp den, ser ut som om den mirakulöst klarat sig utan en spricka. Men nej- vid närmare granskning är skärmen kluven, där under plasten.
Ett känsloladdat fall var det, och jag fällde en tår då jag halvsprang vidare för att hinna till bussen. Och bara någon meter från hållplatsen ser jag den åka ifrån mig. Åh... vintertrafik med bilar som inte släpper förbi dig.
Detta ledde till att jag fick ta en tämligen rask promenad genom hela stan, och ändå kom sent till träningen, där jag fick känna på smärta i handlederna åter igen. Så tråkigt med att ha något inflammatoriskt tillstånd i sina arbetsredskap. Det går inte att passa volter utan händer.

-vad tycker ni om min nya berättarstil? Skall jag fortsätta flumma?

HIdden Lines part I

Kategori: KITE

Åh, känner mig så bitter idag. Vaknade med nackspärr, typ värre än det där när jag hade landat fel, då den gick bort efter 3 timmar, och denna är kvar. Gör så ont!
Och jag missade bussen så att det var en kvart till nästa... 
 
Då hann jag drömma bort mig till lite kite... Började med att tänka skor faktiskt haha, men slutade i sommardrömmar. Kan det ha något med att första delen av hidden lines kom ut för typ en vecka sen?
 
 

 

Kungen

Kategori: Allmänt

Okej, jag är bäst. Lyckades med mina cookies idag. Sparar de förmodligen till öppet hus på torsdag. Hittade receptet på lillakakans blogg. Så ni vet.

Och annars?
Rätt lugnt alltså, franskaprov på torsdag.

Kasst

Kategori: Allmänt

Seriöst, såg ni mitt förra blogginlägg? Kasst, kefft... eller något, använde nästan pinsamt språk och meningsbyggnad. Måste varit riktigt, riktigt trött. Men det kan jag vara. 6 träningar förra veckan, efter en tävlingsdag med barnen och RC3 i Halmstad ytterligare helgen innan. Imorgon ska jag VILA och baka kakor. Typ.
Kommer att få grov träningsvärk efter dagens friståendestyrka vill jag säga också, körde massa ovana övningar.
Äh, Gonatt alla barn!

Ehh, tja

Kategori: TeamGym

Jo men hej, jag är trött idag, och sträckte typ armen på träningen, sista varvet dessutom, wohoo!
Fast jag är glad ändå, jag är ju på väg tillbaka, fick till ett skitbra tumblingvarv faktiskt men sen när jag väl skulle snurra på det (dubbelsalto) så gick det åt helvete så... Haha kuligt;)

effektivt värre

Kategori: Allmänt

Sorry bloggen, men igår så var det faktiskt FÖRSTA TUMBLINGPASSET PÅ 6 VECKOR!
skruvar bakåt, och det går tydligen att trycka för mycket i golvet... Detta resulterar i stämm som går bakåt hur man än försöker dra armarna och en hel del frustration, men nu vet vi- tryck inte lika mycket i flickisen.
 
Till rubriken då- har haft möte med SISU och Skolidrottsförbundet, efter skolan då, och hunnit träna, OCH fixat till projektet för Teknis IF. Så jävla bra.

rubrik?

Kategori: Allmänt

Jag ba: OFTA JAG INTE UPPDATERADE IGÅR?!Sen kom jag på att det var söndag, och att det därmed är måndag (skrev lördag först-förvirrad tjej?) idag. 
 
Och varför ingen uppdatering denna söndag då? Jo, mina små monster (alltså gympabarn, de var utklädda till monster på tävlingen, därav denna benämning då) var och tävlade sin allra första tävling!
Vi åkte till Truppträffen i Karlskoga, en tävling inom breddspåret med tyckare och bestämda övningar, lite som UT, fast med begränsningar (vill du veta mer, klicka här).
 
Tjejerna var jätteduktiga, men det räckte inte hela vägen och vi fick åka hem utan medalj. Till i vår kan vi tävla svårare och även finslipa grunder, så att då jävlar!
 
Annars så händer inte så mycket, var ute på ett roligt pass tidigare idag, konditionen måste ju tillbaka!
Sprang en 5a, första 3 var i ett hyfsat tempo, sista två pushade jag lite mer, så pass att jag trampa snett på sista 200 och trodde jag skulle ramla på ansiktet, haha.
Sen tog jag 3 ruschor i grusgropen (lilla tyvärr, tänkte köra typ halva stora, men den var ju inte upplyst) och till slut blev det några halvhjärtade försök till chins och dips. Chins går inte. Inte från helt raka armar i alla fall (jag vill liksom inte gunga igång och fattar inte hur man ska få till den här första vinkeln som är möjlig att börja dra från).
Dips är det väl lite bättre med, men det blev nog ingen godkänd heller, HAHA.
 
Inget fristående idag, men ska försöka köra redskap imorgon. Wohooo!

2nd today, score

Kategori: KITE

Asso shiet, ni får TVÅ inlägg idag, hur coolt?
 
Jag har känt att det inte är så surfigt här på bloggen (det är 7 grader, mörkt och regnigt ute- inte så jävla inspirerande liksom) så att jag letade upp en film som stämmer med årstiden i alla fall.

En sak som slog mig: om man kan åka VAAAART SOM HELST i världen för att surfa, varför i helvete åker men till Norge? om man nu bortser från att resan blir sponsrad för att de behöver filma en reklamfilm och testa nya produkter...

RC3 Halmstad

Kategori: Allmänt

För en vecka sen var jag i Halmstad, och väntade på att tävla kvalet.
För lite mer än två veckor sen så var jag i Österrike och åkte skidor, för att för 2 veckor sen exakt var jag någonstans i Småland, och längtade efter en dusch. Helt sjukt hur fort tiden går, eller hur mycket som händer på två veckor liksom.
Vi tog ETT FRIGGIN' SILVER PÅ RC3, fattar ni hur stort det är för vårt lag?
Ihopplockade från typ 3 lag, merparten är gamla gymnaster som bara ville komma tillbaka för skojs skull, skador på i stort sett alla, KAOS på träningarna, och inom loppet av en månad har de lyckats skrapa ihop två medaljer, på två tävlingar.
 
Och RC3, det är liksom bara steget under SM, och vi tog medalj med några missar liksom. Och våran friståendetränare, som även är gymnast, fick på typ 7 veckor ihop ett fristående värt 16.00. Det är helt sjukt bra! 8.5 i utförande, det är HÖGT. Och jag vet att jag själv var tidig i typ två saker, 0.4 avdrag på mig alltså då, haha.
 
Det var sååå surt att inte köra redskap, speciellt i finalen, men tjejerna var så bra! Kan låtsas som om det var för min nattunderhållning, jag pratade och satte mig tydligen upp och jag vet inte vad...

åh så bra det går

Kategori: Allmänt

Asso, mitt bloggande ligger väl under all kritik, eller?
Men pallar inte just nu, inte så jättekul direkt.

back bitches!

Kategori: Allmänt

VI TOG SILVER I HALMSTAD!
Fortfarande inte fattat det, det är ju stort! 
Har ingen lust att skriva massor nu, då vi har förberedelse inför årkursprov på svenskan och får skriva massor. Och så har jag fått skriva labrapport nu också. så ni får höra av mig sen. Men jag är tillbaka!

Woopwoop

Kategori: skola

Har varit megaeffektiv känns det som, fast jag har egentligen inte gjort något produktivt. Men dagen såg iaf ut såhär:
-skola
-gå till skidÅke som fick agera rådgivare och sen ringa till Fischer också;)
-rehabträna
-träffa Emelie
-vara med på gymnasiekväll

Så ni veeeeet

FYSIK, My nemesis

Kategori: skola

Man vet att man går na-sprint när mobilen ser ut såhär... Och fysik är inte riktigt min grej har jag kommit på för ett tag sedan, därav rubriken.

2 lektioner

Kategori: Allmänt

HÖHÖHÖ, biologi-laben blev också inställd, värt med två lektioner.
Är dock trött som en hund, så det var skönt att komma hem. Men sen så gör de ju reklam för dumle-gingerbread på stan, och jag blev extreeemt sugen på att prova. Fanns det eller? Näe.
Risifrutti saffran då? Nej.
Sur som jag var blev det saffransklipp, STÖRT GOTT!

remember. remember, the 5th of november

Kategori: Allmänt

Vi kollade på V för Vendetta på bussen till Österrike. Därav rubriken alltså. Annars så får ni ta del av Österrike senare. För egentligen så borde jag ju vara på väg till skolan, om det var en normal dag alltså, men det är det ju inte. Det är första måndagen efter ett lov, och KEMIN ÄR INSTÄLLD! Eller, asso jag gjorde ett papper som vi fick istället imorse, så att jag är klar med det som ska göras. Och en sak till: MATTEN BLEV INSTÄLLD IMORSE!
Den känslan alltså.
Så att vi börjar efter lunch, 12.30. TOLV OCH TRETTIO! Ett riktigt bra början på skolveckan, man kan ta det lite lugnt. Fast jag skulle lika gärna kunnat vara i skolan, för att min klass är så skön, men  det här är liksom så oväntat att man jublar inombords.
 
Hur firade jag? Med en löprunda på ca 4 km. Verkligen normalt. Eller? 
Blev nog lite insprirerad i Österrike. 
 
Tjarrå

Trööööööött

Kategori: Alpint

Skulle kommit upp imorse då...

Inväntar beslutet om vilken gren vi ska kör idag, ingen sikt eller något just nu, men lutar mot GS.
(det blev det också)
Känslorna för sporten varierar likt vädret här uppe alltså, ena stunden minns man exakt varför man valde att sluta, och sen så får man för sig att köpa ett par nya raceskidor, vad är felet liksom?

De här tidiga morgnarna har gett sig till känna, så sega tjejer alltså! Men idag är sista snödagen för denna gång, min 30e Kaprun-dag totalt, haha, liv att åka hit 5 år i rad eller?;)