kahoona

...

Kategori: Allmänt

SHOBRE.
Nej, men jag är tillbaka nu. Eller, nu ska jag plugga lite mera, men you get the deal. Och sen så är jag i Polen nu och grejer, 

Tisdag

Kategori: Allmänt

Fullt upp idag! Skola till 15.40, och sen träning 17-19.30, bussen gick 19.43 och ja, kom hem vid åtta. Fullt upp som sagt! Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra dock, möjligtvis blir det träning, men jag vet inte, borde kanske plugga?

Bjursås 18-20 januari

Kategori: Alpint

Ju mindre jag uppdaterar, ju fler blir ni. Lite småkonstigt sådär!
Nej, men i alla fall, så fick ni inga livstecken då jag var i Bjursås och agerade tränare. Det var mycket roligare än jag trodde innan jag åkte (lite smånegativ sådär innan), och inte alls så kallt som prognosen sa, bara -12 på lördagen och -6 igår, så jag tappade inga tår! Bjuder på lite bilder istället.
Japp, ovanför är det alltså soluppgång lördag, soluppgång söndag, och massa banor.
 
Sen måste jag bara säga att jag och Rebecca satte vår första bana igår också. Och den blev RUND. Men senare sa Kenneth att det brukar bli så, så det är bara att gå på't igen, blir kanske någon mer bana i mitt liv. Typ. Det var kul att borra i alla fall, världens fulaste bild finns på Beccas twitter, haha.
 
Och sen så satte jag de snabbaste tiderna i banan igår. Inte alls för att jag var äldst. NEEEEJDÅ.
Nej, men Henke satte två roliga ösarbanor som gick riktigt fort. Dock var branten i bana nr 2 lite småkonstig, men lyckades förbättra min snabbaste tid 1 s men största missen där ändå, så det är inte så mycket att bry sig om, bara man fortsätter att ösa.

varför så störda?

Kategori: klipp

 
 
STÖRT, ORKAR INTE!

mwähä

Kategori: Allmänt

Alltså, hjääälp mig!
Har bestämt mig för att åka till Bjursås i helgen då jag fick en förfrågan om jag inte kan vara tränare för yngsta gruppen. MEN, det ska vara jättekallt, och jag vet absolut inte vad jag ska ta med för kläder. Eller skidor (rättare sagt om jag ska ta med ett eller två par). För att jag antar att jag skulle hinna med liiite träning, och det vore ju askul att köra några åk på GS-laggen (det var ju trots allt därför jag köpte dem- för att åka på dem liksom). Men tänk om jag inte hinner? Och sen, alltså, om jag tar med mig gamla pjäxorna för att inte frysa ihjäl i mina racepjäxor, då kommer jag absolut inte kunna åka ordentligt. Om jag tar racepjäxorna, då kommer jag förfrysa mig rejält. 
 
ÅÅÅHHHH, kan inte någon bara säga vad jag ska göra?
 
Okej jag vet att jag ska lära mig om liknelser, metaforer, personifikationer, euferismer, pejorativ, hyperboler, litoteser, synestesier, anaforer, allusioner, paradox och antiteser, men jag behöver lösa DETTA.

asso va?

Kategori: KITE

Okej, här kommer lite funderingar angående kitehopp och så:
 
Googlade lite på vad man ska göra för att lära sig unhooked, lite lugnt sådär, och stötte på frågor som:
 
Måste jag kroka ur för att hoppa? Hur gör jag sen?
och svar:
Ja, det är bäst att kroka ur [...] sen när du har koll på det så kan du börja känna dig säker i selen.
Man ba: WHAAAT?!
 
Nu ska jag inte säga att jag har jättemycket erfarenhet, då jag inte har hoppat unhooked, men jag tror det finns en anledning till varför jag lärde mig poppa först, och sen hoppa ikrokad, och sen rotera (och så ska jag lära mig att kroka ur tjohoooo!!!):
 
1) man får en helt annan känsla när man krokar ur, det känns skiiiiitkonstigt att styra mot att vara ikrokad
2)Du kör på max. power då bommen är neddragen (därav den konstiga känslan)
3)Är man en noobie som aldrig har hoppat skapar de två ovanstående punkterna en okontrollerbar situation, och där ska man alltså hoppa. 
Känns ju säkert.
Om inte man är en grym noobie, som typ har styrt kiten utan att vara ikrokad hur länge som helst, och är van.
Men ställer man en fråga där man frågar om man MÅSTE vara urkrokad för att köra, då antar jag att man inte är det. SORRY.

just some stuff & warm water

Kategori: Allmänt

Nä hörni, måste ju få tillbaka läsarantalet ju! Borde jag kommentera mer i andra bloggar? Eller lägga upp vloggar där jag gör bort mig själv totalt? Eller sluta glömma bort er? 
 
Nä, men fr.o.m torsdag har jag ju träningar som vanligt, och inte så mycket tid över, så det blir väl inte lika kuligt med bloggen liksom. Näeäeäe. Längtar dock till i april typ. Och värme (fast det har snöat runt den 20e april typ två år i rad, haha). 
 
Apropå ingenting så ska jag väl packa inför Bjursås-lägret (ska följa med som tränare, askul faktiskt), och plugga inför kemiprovet... Som är om två veckor... NÄE, tråkigt.
Ska sitta här och sega istället. Tjarrå.
 
Och videon är här för att fylla upp ze space, och för att jag vill lära mig kroka ur i sommar, då är det ju lite kul att kolla på hur proffsen gör. Sen ska jag kunna backroll åt andra hållet, frontroll åt båda hållen, och typ något one-foot aktigt... Så ni vet, men det är ett tag kvar dit haha! Och glöm inte frontroll from switch, men det lär ju ta typ två år, haha...

Idrottsgalan nu!!

Kategori: Alpint

Sitter bänkad framför tvn, idrottsgalan nu liksom!
Röstade självklart på André Myhrer, men tror nästan Lisa Norén tar det...
Hoppas på slalompower dock, tjoho!

Intro- The XX

Kategori: Allmänt

jag som tyckte att jag var så duktig på att blogga, så glömde jag bort allt igår, haha.
 
Nej men, ni vet de här uggsen jag skrev om för några dagar sen? Ser nu att de är i annonserna på typ alla bloggar... Då har jag en bra smak va? Haha...
Nej men jag har lyssnat på låten ur den här videon hela dagen, så här får ni!

francophone

Kategori: skola

Kan ni gissa vad jag gör en lördag som denna? Kan ni? Kan ni?
Om ledtråden är att jag går NAT-SPRINT, och har franska som modernt språk, och vi inte ska ha några franskalektioner utan istället ska jobba igenom kapitlet hemma?
 
JA- ni gissade rätt ju-JAG JOBBAR FRANSKA! Eller, nu tog jag en paus för att skriva det här, men annars. Har i princip gjort allt, ska skriva in allt på datorn, och det är här min tid bara försvinner. Så jobbigt med alla specialtecken, som min dator intre vill infoga med kortkommandona (har en polsk dator, med inställt svenskt tangentbord, fastän jag borde ha franskt, jag vet, men jag vet ju inte vart allt annat sitter i Frankrike, så som: ? ´` osv...) Så blir det väl om man är onödigt krånglig, haha.
 
Och så är det massa konstiga svenska ord som förklarar grammatiken, så som transitiva, intratransitiva och reciproka.
Jo men jag fattar precis.
 
Tänkte dela med mig av musiken jag lyssnar på samtidigt i alla fall.

CUT THE CRAP

Kategori: KITE

Åh, kolla vad fiiiiin! Ända sen jag såg den här barnfilmen med Josh Hutcherson och Vanessa Hudgens, har jag typ velat ha en minielefant, och igår så kollade jag på Dumma Mig, och där krymper de en elefant, så att hur bra var det inte att denna bild kom upp när jag letade efter ett kiteklipp till er? SÅ SÖT!
 
Och här är klippet, som bombat mitt facebookfeed i två veckor:
 

Foton och UGGs

Kategori: Allmänt

Åh, nämnde jag att minneskortet med bilderna från New York inte gick att rädda?
Blev så stört ledsen, vissa av bilderna blev riktigt bra, och sen så var hela resan så rolig att det är sorgligt att inte ha bilderna liksom. Tog inte många bilder med mobilen, då vi hade systemkameran liksom.
Sen förde jag aldrig över Boston-bilderna från mammas kompis dator till hårddisken, så klantig som jag är, och de hittar inte mappen de var i, så att de bilderna är också förlorade... Himla trist, men det är mitt fel helt enkelt.
 
På tal om USA, så köpte jag ju mina UGGs där, och det är ju mina älsklingar (trots att den vänstra skon borde reklameras, haha!). Så att jag kollade in på zalando och kollade på UGGsen där, och blev helt kär!
Tydligen så gör de högklackade skor, och det tyckte jag var skitkul (älskar att kolla på högklackat, kan inte och orkar inte använda det dock). Och så hade de en jättefin mobilväska också, och en halsduk som bara sa KÖP MIG! Och så dessa stövletter. Orkar inte. Skulle jag vara en person som faktiskt orkar klä upp sig, och vara fin och allt, så skulle de vara mina, eller kanske inte de första, men resten. Fett fint!
Ni får ursäkta kollaget, mitt photoshop gick ju ut för länge sen, och är inte något prio kanske...

Matmatmat

Kategori: Alpint

Äcklig mat i skolan resulterade i att jag rusade in utsvulten och genomfrusen (bussarna på torsdagar alltså...) så att jag gjorde omelett, HUR GOTT?!
Och sen skulle jag köra cirkelträning, men det var asbestsanering, så det blev inget av det.

Nu: hela England bakar!

Inte igår!

Kategori: Alpint

Kvällsträning i Arboga, det var inte igår det! Det har nog hunnit gå två år skulle jag tro, damn.
Nej, men SL, två banor, vi körde typ två timmar, och det var faktiskt riktigt, riktigt kul!

Kan erkänna att jag inte var så taggad på att åka när jag cyklade hem i snöblasket, med hår som återigen blev blött och allt(dubelpass idag vet ni, passade på att simma efter skolan). Men det var värt att tvinga sig själv, fick till några riktigt fina svängar, och ja, det var bara kul!

Dock så måste jag höjt medelåldern på åkarna, haha, då ingen 97 eller äldre var med, men men, kan vara roligt det också.

Oh no, she didn't!

Kategori: Allmänt

Alltså, HEJ BLOGGEN, wake up call för mig!
Om jag var en läsare så skulle inte jag vilja läsa min egna blogg. Inte på sistone i alla fall, nu kör vi nya tag.

En rolig sak är att jag var förbi rehab idag, och jag har aldrig sett folk jag känner i min ålder, ALDRIG (sen har man sett  onsdagkl14stammisarna såklart) men idag, då träffade jag på hela två stycken! Tanken var att köra runt 40 min, men med lite sällskap blev det en timme faktiskt, även om inte så intensiv. Det fick liksom ersätta idrottslektionen, där vi fick en ny lärare och pratade igenom hela. Eller, vi lekte kvantfysik, mer vill ni inte veta. Naturare alltså.

Och bilder gick det inte att ladda upp heller... Stay tuned folks, känner för lite förändring!

Foodporn

Kategori: Mat

SÖKER MEN PÅ FOODPORN, då ska det komma upp bilder på mat, inte folk? Eller har jag fel?

absolut sista

Kategori: Allmänt

Det är så sorgligt att det är absolut sista dagen på lovet, och den håller på att ta slut nu.
Och det är också sorgligt att kolla på min besöksstatistik, men egentligen så har jag inte så mycket att skriva om. I somras, när det gick som bäst för bloggen, så var jag allmänt taggad på framförallt KITE, och letade fimer och jag vet inte vad, men nu så är det bara skitväder (ur den synpunkten alltså, kallt, ingen snö man skulle kunna snowkita på och så).
 
Och jag är dessutom så pass intelligent att jag lämnade kvar båda kitesen i Polen. Japp. Nu när vi åkte med bil tog jag inte med någon av dem. Inte för att jag tror att jag ska surfa, men styra kan man alltid göra. Och leka och hålla på. Men så långt tänkte inte jag. 
 
Fast det kanske är bra, för att det skulle bara blivit jobbigt att frakta tillbaka dem sen. JAJA, intressant läsning antar jag? Nä men nu ska jag göra äppelplättar, see ya.
 
Och juste, inga bilder från New York går att återställa, FUCKYEAH

Jan. 05, 2013

Kategori: Allmänt

Saknat mig? Trodde inte det heller. Ska hem till Öret imorgon, kommer väl fram på natten antar jag, så att jag njuter av det sista i Polen. Bjuder på en bildbomb från Italien.